Ben je opzoek naar een kat en heb je nog geen keuze kunnen maken wat voor soort ras je wilt? Hier bij thewhitestcatalive helpen wij je graag een handje! Deze blog gaat over de Maine Coon Cattery, waar wij per provincie een cattery eruit vissen die wij graag onder uw aandacht willen plaatsen.

Maine coon cattery Nederland

Maine Coon’s zijn booming in Nederland en het zal dan niet gek klinken dat er al meer dan 300 catteries te vinden zijn. Als je op zoek gaat naar een cattery kan je op meerdere wijze dit vinden. Zoek vooral niet te gehaast en binnen de eigen regio, maar kijk vooral naar de wijze waarop een cattery fokt en of dit bij jou past. De catteries heb je voortaan voor het uitzoeken, met name ook de rasclubs. De twaalf volgende catteries zijn het waard om een bezoek aan te brengen!

Maine coon cattery Zuid Holland

Maine Coon Cattery Catharel

Deze cattery uit Zuid-Holland heeft zich al meerdere malen bewezen door kampioenen te fokken. Door de uitgebreide informatie op de website kun je merken dat dit liefhebbers van het ras zijn en dat zij met liefde hun Coons opvoeden. Ook bij deze cattery staat het welzijn van de kat voorop en kiezen zij zorgvuldig de nestjes uit.

Maine coon cattery Flevoland

Cattery Ginsea

Cattery Ginsea is ontstaan toen zij een Maine Coon tegen het lijf liepen. Al snel wilden zij zelf een Maine Coon halen en sinds 2012 heeft deze cattery uit Flevoland eigen nestjes gefokt. Zij zorgen ervoor dat de Coons niks tekortschieten door middel van deze geweldige kattenren en proberen het rasstandaard te behouden. Inmiddels staan er voor 2019 twee nieuwe nestjes op de planning.

​Maine coon cattery Noord-Brabant 

Cattery Viva La Vida

Met deze cattery uit Noord-Brabant hebben wij een band. Hier hebben wij namelijk Lexie opgehaald toen zij groot genoeg was om het nest te verlaten. De eigenaresse, Monique, is een ervaren fokster die heel wat prachtexemplaren heeft grootgebracht. Het gehele huis + tuin is ter beschikking tot de Coons en zij hebben hier dan ook een fantastisch verblijf.

Maine coon cattery Noord Holland

Cattery Spiritwalker 

Bij Cattery Spiritwalker begon na de eerste Maine Coon ook de fokkriebels te komen. Sindsdien heeft deze cattery uit Noord-Holland meerdere nestjes gefokt en staat er 1x per jaar een nestje op de planning. Zij zorgen van tevoren dat de kat en poes gecontroleerd worden voordat ze gaan fokken. Door de ervaring van deze fokster met de nodige papieren is dit een van de leukste cattery’s uit Noord-Holland.

Maine coon cattery Gelderland

Cattery Mimos Mansion

Bij deze cattery uit Gelderland staat vrijheid en gezondheid van de Coons voorop. De eigenaresse zorgt ervoor dat de coons het huis en de tuin kunnen gebruiken als een speelpaleis. Zij fokken al sinds 2012 mooie nestjes van! Op de website is er veel informatie te vinden over niet alleen de gezondheid van Maine Coons maar katten in het algemeen.

Maine coon cattery Groningen

Cattery Poes Passions

Deze cattery uit de provincie Groningen is sinds 2002 verliefd op het Maine Coon ras. Zij geven aan dat zij Coons willen fokken die zij zelf ook zouden kunnen kopen. Op de website is te zien dat zij een geweldige speeltuin hebben gecreëerd voor de dieren en met name met hun passie en liefde proberen zij liefdevolle, karaktervolle Maine Coons te fokken.

Maine coon cattery Friesland

Cattery van Jortwert zuid 

Bij Cattery van Jortwert zuid uit Friesland begon het allemaal in 2010, toen zij voor het eerst een Maine Coon gingen ophalen uit Duitsland. Daarna volgden er meerdere nestjes in Friesland, waarvan het nieuwste nest nog recentelijk heeft plaatsgevonden, namelijk in mei 2018. Van Jortwert Zuid is wellicht een kleine cattery maar zorgt met hun passie voor een liefdevol nest.

Maine coon cattery Limburg

Serrulata

Deze cattery uit Limburg heeft sinds 2003 een voorliefde voor Maine Coons toen zij deze op de televisie zag. Sindsdien hadden zij het Maine Coon virus te pakken en besloten zij te beginnen met twee katers. Dit is uitgebreid naar een cattery die zich met zorg ontfermt over kittens. Gezondheid staat voorop waardoor dit een populaire cattery uit de regio is.

Maine coon cattery Drenthe

Cattery Dioniek 

Cattery Dioniek is begonnen met een Maine Coon in 2009. Vanaf dat moment zijn er meerdere kittens geboren in deze hoog aangeschreven cattery uit Drenthe. De huidige kater heeft niet stilgezeten en al gezorgd voor meerdere nestjes. Bij deze cattery is duidelijk te merken dat zij een voorliefde hebben voor het ras en deze in stand willen houden door zorgvuldig te fokken.

Maine coon cattery Zeeland

MaineCoongarden

MaineCoongarden uit Zierikzee is een van de meest aansprekende catteries uit Zeeland. Ook zij geven aan besmet te zijn met het virus, er lopen er wel zeven rond! Deze cattery heeft het ras hoog in het vaandel staan, dit is te merken aan de zorg die ze de kittens meegeven. Zij zorgen dat hun kittens in goede handen terecht komen middels hun procedures.