Bij TheWhitestCatAlive kunnen wij er echt niet meer omheen!
Kattencafes schieten als paddestoelen uit de grond en zijn wereldwijd booming. Ook in Nederland zijn er al meerdere kattencafes geopend en vinden wij het toepasselijk om hier het nodige over te schrijven. Na je dit hebt gelezen wil je naar jouw kattencafe in de buurt gaan en met katten knuffelen!

Het allereerste kattencafe

Het is belangrijk om te weten waar de fundering is gelegd voor kattencafes internationaal. Het begon allemaal in 1998 in Taiwan waar ‘Cat Flower Garden’ haar deuren opende. Idee achter het openen van een kattencafe was dat werkende jongvolwassenen even de stress achter zich konden laten mede door het ontspannen en knuffelen met katten. Dit idee sloeg aan op de lokale bevolking maar ook op Japanse toeristen die op vakantie waren.

Japanse kattencafes

Uiteindelijk is het door de toeristen overgewaaid naar Japan, het land waar zij katten adoreren. Dit is je misschien wel opgevallen met de ‘Maneki Neko’ ofwel de wenkende kat. Het beeldje is een talisman voor vele Japanners en het wuivende pootje zorgt voor geluk en rijkdom. In Japan wonen heel veel mensen in kleine appartementjes die huisdieren verbieden, hierdoor sloegen kattencafes in Japan aan. Japan heeft nog steeds de meeste kattencafes op de aardbol en is de grondlegger van de populariteit van kattencafes.

Nederlandse Kattencafes

Net zoals in de rest van de wereld is het kattencafe concept in Nederland komen overwaaien. Het eerste kattencafe in Nederland opende haar deuren in Amsterdam en op het moment zijn er twee toekomstige kattencafes bezig met een crowdfundingsactie zodat zij een plaats kunnen bemachtigen waar de katten kunnen rondlopen. De laatste jaren zijn er stuk voor stuk meer kattencafes ontstaan in meerdere provincies en het aantal mensen die er naar toegaan stijgt exponentieel! Dit betekent dat Nederland al meer dan tien kattencafes telt en zover wij weten zijn de gasten super enthousiast over deze kattencafes. 

Do’s & Dont’ s bij een kattencafe

Ga je naar een kattencafe in de nabije toekomst? Dan kan je beter jezelf vooraf inlezen wat de regels zijn en waar je jezelf aan moeten houden op bezoek bij een kattencafes.  Als je thuis al een kat over de vloer hebt weet je wat je kan verwachten. Mensen die geen kat hebben kunnen nogal onhandig met een kat omgaan. Belangrijk is het feit dat je de kat naar jou laat toekomen en niet andersom. Laat de katten niet mee eten met wat jij aan het benuttigen bent.  Zorg ervoor dat je handen schoon zijn zodat de katten niet ziek kunnen worden en neem ook niet je eigen huisdier mee om met deze katten te spelen. Dit zijn een paar van de belangrijke Do’s & Dont’s van een kattencafe maar er zijn er natuurlijk veel meer. Kijk altijd even bij binnenkomst naar de regels aangezien het kan verschillen per kattencafe.

 

Hopelijk heb je door dit artikel zin gekregen om een bezoekje te brengen aan een kattencafe bij jou in de buurt. Laat een berichtje achter in de comments hoe het beviel!