Wat goed dat je op zoek bent naar giftige planten voor katten! Het is een onderwerp waar je niet in eerste instantie aan denkt wanneer je een kitten koopt maar wel even belangrijke lijst om een keer door te nemen, vooral wanneer je een planten liefhebber bent zoals wij šŸ™‚ 

Giftige planten voor katten, wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet

Wij vonden het – vooral in het begin – best wel angstaanjagend toen we de eerste giftige planten lijsten voor katten onder ogen kregen. Ik kan jullie geruststellen, het is allemaal goed te doen, zelfs met giftige planten voor katten in huis (deze geef je gewoon een plekje in huis waar de kat nooit bij kan). Tijdens onze eigen oriĆ«ntatie zeiden al die planten namen mij niet zoveel, vanuit dat perspectief hebben we een lijst met afbeeldingen samengesteld (work in progress) zodat dit iets meer tot de verbeelding spreekt. Wellicht dat je zo nu en dan ook nog eens plant herkent bij de bloemist, tuinwinkels of Ikea šŸ™‚ Mis je een plant in de lijst, neem dan contact met ons op, dat vinden we leuk!

Gevolgen van het eten van giftige planten voor katten

Wanneer je kat van een giftige kamerplant gegeten heeft dan kun je onderstaande symptomen herkennen. Twijfel niet en neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. 

  • Spugen of overgeven
  • Diarree en/of vaker naar de kattenbak
  • Eet minder door buikkrampjes
  • Bleke kleur tong
  • Zwellingen in de mond
  • Stuiptrekkingen

Onze ervaring met (veel!) diverse soorten planten in huis

Uit onze eigen ervaringen merken we dat Lexie en Cleo zo nu en dan wel eens plant opzoeken om bijvoorbeeld aan de plantenbak te krabben of met de blaadjes te spelen. Vooral bij nieuwe planten zijn ze heel nieuwsgierig en komen ze altijd even snuffelen. Wanneer ze de plant interessant genoeg vinden gaan ze of met hun pootjes met de blaadjes spelen of ze gaan er vrij snel aan knagen of bijten. Wij zijn daar vrij alert in om de katten dan te corrigeren dat niet te doen. Het komt zo nu en dan is voor dat ze opeens aan planten gaan knagen. Wat helpt is om kattengras te kopen, dat kun je gemakkelijk kopen bij de dierenwinkels en is eenvoudig om te kweken. Hier zit iets speciaals in voor katten dat ze lekker vinden waardoor ze jou planten sneller links laten staan. 

[table “3” not found /]