Een kitten is een kat in de leeftijd van 0 tot ongeveer 1 jaar. De moeder kat is dan ongeveer 64 dagen zwanger geweest. Uit een katten onderzoek is gebleken dat de duur van de zwangerschap niet afhankelijk is van het type ras en de worpgrootte, in tegenstelling tot de drachtlengte bij het vrouwtje.

Kitten

Het merendeel van de dag besteedt een kitten aan slapen, eten en rustig rondwandelen. De eerste drie weken ontwikkelen de zintuigen zich erg snel. De eerste drie levensmaanden ontwikkelen ze zich sowieso het snelst.

Het verzorgen voor katten kost tijd. De kat heeft immer – net als een mens – aandacht en liefde nodig, het is uw verantwoordelijkheid om de kat op te voeden tot een gezond huisdier dat zich netjes zal gedragen. Het afleren van ongewenst gedrag zal een tijdrovende klus zijn bij de opvoeding van uw kat. Probeer uw kat niet te straffen maar bied een alternatief aan, negeer ongewenst gedrag of verzin een alternatief waardoor de kat zichzelf niet meer op een andere manier kan belonen met het uitvoeren van ongewenst gedrag.

Instagram

Het leukste aan een kitten is dat ze zo lief en schattig zijn, geniet daarvan want in de eerste 3 maanden groeien ze het hardst. Ze zijn nog heel zacht en teder waardoor je extra voorzichtig met ze moet zijn. Leg zo veel mogelijk foto´s vast met je mobiel, tablet of fototoestel, want het is ontzettend leuk om foto´s terug te kijken wanneer ze groter en ouder worden. The Whitest Cat Alive is ook te volgen op Instagram, daar plaatsen we regelmatig leuke foto updates. Dit is niet alleen leuk voor ons zelf maar vinden het ook leuk om onze momenten met de poezen te delen met de rest van de wereld. Wij zijn erg benieuwd naar uw foto momenten met uw kitten, plaats ze als reactie onder dit bericht!

Zoekt u inspiratie voor kattennamen, dan doen wij graag een voorzetje! 

Een kitten kopen? dan kunt u vast onze tips gebruiken waar u allemaal op moet letten?