De beste kattenbak uitkiezen voor jouw kat

Het hebben van een kat als huisdier is voor de kattenliefhebber een genot waarbij je veel plezier beleefd aan jouw kat. Dit plezier doet niet weg dat jouw kat ook wel zijn behoefte moet doen en daarvoor een geschikte plek zal uitkiezen. Deze plek moet comfortabel en hygiënisch zijn voor de kat. Een kattenbak is een ideale plek voor de kat en zorgt ervoor dat alle uitwerpselen en katten plas op één plek zijn te vinden waardoor de schoonmaak ook veel makkelijker wordt.

Waarom heb je een kattenbak nodig?

Omdat katten van nature heel erg zindelijk zijn laten ze hun uitwerpselen niet overal achter. Ze kiezen hiervoor een bepaalde plek uit waarover ze zelf ook zeer kritisch zijn. Een kat houdt van netheid en zal zijn behoefte dus niet doen op een plek die vuil is. Ook zijn katten heel erg gesteld op hun privacy bij het doen van de behoefte. Het aantal keer dat een kat de behoefte doet is ook zeer afhankelijk van het kattenvoer dat ze eten. Nadat de kat zijn behoefte heeft gedaan worden deze vaak begraven. Alleen in geval van het territorium aangeven voor andere katten, worden de uitwerpselen open en bloot achtergelaten. Ook bij katten die veel binnenshuis verblijven, blijft de drang dus om op bovenstaande wijze hun behoefte te doen. Een kattenbak aanschaffen is dan de beste oplossing en zal een ware opluchting zijn voor jouw kat. Omdat een kattenbak zo goed als mogelijk de natuurlijke ondergrond nabootst voor de kat wordt het makkelijker om de behoefte te doen. Een kattenbak biedt ook nog de nodige rust voor een kat om de behoefte te doen. Bij een kattenbak kopen is er veel keuze, waarbij er ook nog zelfreinigende kattenbakken worden aangeboden.

[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_57814039b36b4_bestsellers” cat_id=”12870″ name=”Kattenbakken” sub_id=”” title=”” link_color=”696969″ subtitle_color=”696969″ pricetype_color=”696969″ price_color=”009900″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”#FFFFFF” border_color=”BCC9BB” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″ rel=”nofollow”]

Kiezen voor een zelfreinigende kattenbak

Een zelfreinigende kattenbak ontlast de eigenaar voor een groot deel van het dagelijks schoonmaken van de bak. De meeste modellen zorgen ervoor dat je als eigenaar alleen de kattendrollen eruit hoeft te halen. Er worden hierbij wel speciale korrels gebruikt als ondergrond. Deze hechten zich aan de uitwerpselen en kunnen dan via verschillende manieren handig worden verwijderd. De ontstane samenklontering van uitwerpselen en de korrels wordt dan in een aparte bak opgevangen die je gewoon moet legen in de vuilniszak. Bij de meeste modellen moet dat handmatig gebeuren evenals de beweging die nodig is om het afval te scheiden. Er zijn echter ook modellen op de markt die volautomatisch werken en waar je als eigenaar alleen de bak hoeft te legen op gezette tijden. Deze modellen hebben een systeem dat de uitwerpselen automatisch scheidt van de rest van de korrels in de bak. Wanneer de opvangbak vol is wordt dit aangegeven. Deze modellen werken echter met elektriciteit en zijn qua prijsklasse ook duurder dan de eenvoudige handbediende kattenbakken.

Er is voor de kattenliefhebber een ruime keus aan kattenbakken. Een zelfreinigende kattenbak is echter aanbevolen. Deze zijn prijziger dan de gewone versies maar bieden het gemak van een eenvoudig onderhoud en een optimale hygiëne waar jouw kat zeker ook van zal meegenieten.