Katten zijn actieve huisdieren die graag naar buiten willen, om op jacht te gaan of om een lekker plekje te zoeken om te liggen. Dit kan mogelijk gemaakt worden met een kattenluik. Een kat vind het super om buiten te zijn en wanneer de omgeving waar u woont het toelaat om ze buiten te laten kunt u ze enorm blij maken met een kattenluik. Wij laten onze katten zelf regelmatig buiten, echter mogen onze katten niet los aangezien we bang zijn dat ze gestolen worden. 

Net zoals krabpalen zijn er ook veel kattenluik modellen, daarom zijn wij voor u op zoek gegaan naar diverse keuze mogelijkheden die het internet biedt. Zo zijn variabelen zoals soort deur, grootte van uw kat, kwaliteit, beveiliging en kattenluiken met of zonder chip qua prijs erg wisselvallig.

Microchip kattenluik

Voor katten die voorzien zijn van een chip zijn dit soort luiken ideaal. Alleen uw kat heeft toegang tot uw woning, daarmee voorkomt u plotselinge verrassingen in uw huiskamer. Wanneer u uw kat heeft laten chippen dan heeft deze een een uniek identificatienummer die zich onder de huid bevindt. Hierop zijn o.a. uw adres, de naam van uw huisdier opgeslagen in een database. De kattenluiken met microchip slaat dit identificatie nummer op, dit is bij de meeste modellen geen ingewikkelde procedure om in te stellen, natuurlijk kan dit ook wanneer u meerdere katten heeft of een cattery hebt. U kunt tot 32 katten invoeren die toegang krijgen tot het kattenluik. 

Bij aankomst van de kat opent het kattenluik zich direct en sluit daarna automatisch wanneer de kat gepasseerd is. Het formaat is meestal doorgaans waardoor hij gemakkelijk te vervangen is met een bestaand kattenluik. Lees voor gebruik altijd eerst goed de handleiding door.

Belangrijkste voordelen zijn toch wel dat deze kattenluiken bijna met alle gewone chipnummers werken en dat de kat geen halsband meer nodig heeft om binnen te komen. 

Magnetisch & handmatige kattenluik

Dit zijn handige luiken wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest uw kat alleen naar binnen of buiten te laten gaan of in in zijn geheel open of afgesloten in stelt. Deze modellen verschillen van elkaar in bijvoorbeeld 2 of 4 sluit standen. Het kattenluik kan zowel in deuren, ramen en wanden worden ingebouwd en beschikt over een zogenoemde 4-weg-zekerheidssysteem voor katten tot maximaal 7 kg en een hoogte van 15 cm. Het luik heeft de volgende 4 standen:

  • Geheel open
  • Geheel gesloten
  • Alleen uit
  • Alleen in

Het kattenluik gaat open en dicht d.m.v. een magneetsleutel die bevestigd is aan de halsband.

Infrarood kattenluik

Dit kattenluik werkt op basis van een infrarood sleutel die aan de halsband van uw kat hangt. Met deze infrarode vergrendeling voorkomt u wederom ongewenste gasten in uw woning. Het luik blijft te allen tijden vergrendeld tot dat uw kat in de buurt komt. Er zijn diverse kleuren infrarood hangers beschikbaar, dit om te voorkomen dat een andere kat in de wijk ook toevallig dezelfde kleur band om heeft. Het is in dit geval daarom handig om uw kleur infrarood af te stemmen op andere katten in uw omgeving.

[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_58374f8324c1f_bestsellers” cat_id=”25573+4860″ name=”kattenluik” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”009900″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Mocht u naast kattenluiken zich ook willen verdiepen in giftige planten voor katten, dan hebben wij voor u een lijst samengesteld.