Je bent je aan het oriënteren op kattennamen van je toekomstige kat of kitten. Er zijn min of meer twee manieren om tot katten namen te komen.

Lexie en Cleo

Sommige weten al direct de naam van zijn of haar beestje echter is dit niet van zelf sprekend voor de meeste onder ons. Vaak heb je al wel 3 of 4 mogelijke potentiële namen in gedachte echter twijfel je en blijf je op zoek gaan naar de definitieve naam. Gelukkig biedt het internet tal van inspiratie zo ook hier op The Whitest Cat Alive. Ook wij hebben een lange zoektocht achter de rug om tot de namen Lexie en Cleo te komen, sterker nog, Cleo wisten we op de dag van ophalen nog niet eens 100% zeker.

Kattennamen, wij geven enkele voorzetjes

In het geval van Cleo hebben we het min of meer op basis van haar karakter besloten of het ook daadwerkelijk een Cleo is. Katten namen zijn vaak meer dan alleen een naam, je hebt er ook een gevoel bij nodig en dat gevoel is zeer lastig in te schatten wanneer de kat nog niet bij je is. Zelf waren we op zoek naar koninklijke of goddelijke namen, als in Willem-Alexander en Cleopatra. We hadden hiermee onze zoektocht gekaderd waardoor je creatief wordt binnen dat kader. Mogelijke categorieën waarin je zou kunnen denken zijn bijvoorbeeld (oude) vakantie vrienden, personages uit je favoriete films/series/boeken of herkomst van namen zoals Frans, Spaans of misschien wel Scandinavisch?

Een andere tip is om met Excel lijsten te werken, hierin schrijf je alle mogelijke katten namen in rijen op. Gedurende periode ga je vanzelf strepen en voeg je namen toe. Maak rijtjes van namen op prioriteit, dus de mooiste bovenaan en de twijfel gevallen onderaan.

Kater namen en poezennamen op een rijtje

Zelf hebben wij ook wel 100.000 kattennamen gezien, hieronder een selectie van namen die wij erg tof vonden maar hem uiteindelijk niet zijn geworden. Hopelijk dat deze voorselectie jouw zoektocht een hoop tijd scheelt want namen zoals Gun, Hottie, Knuffel, Ganstaaa, Redboule of vreemde combinaties zoals Gose Karioka hebben we achterwegen gelaten. Je zult merken dat het veelal korte kattennamen zijn omdat dat toch prettig roept. Namen die vaak op “ie” of “y” eindigen hebben iets schattigs terwijl de Franse namen iets chics hebben en dubbel weer iets speels. Voor ieder wat wils! Mocht je naast de naam ook nog een overzicht willen van verschillende kattenrassen, dan inspireren we u graag.

Op alfabetische volgorde:

A:B:C:D:
AzraelBennieCillaDuffy
AzzarroBruniCleoDora
AxelleByouxCaroDuko
AroBowieCaroleDizzy
AborBoogieCasDribbel
AalmoBinkieDesi
AikoBenjiDayo
Bacio
E:F:G:H:
EsmeeFreyaGrayHaico
EllaFozzyGretchHazel
EefFlufyGovertHabibi
EnaFifiGeetjeHera
EddieFientjeGittie
FlorisGoofy
FelienGaiya
Fido
Fenna
Faisca
I:J:K:L:
IsaJulesKodaLilly
IzzyJulieKokoLuiz
InoxJennyKoddieLuigi
IndiJunoKiteLunak
InjaJigglyKirrieLucy
JackieKikiLopke
JeemaKieranLou lou
JamesKikehLotus
JadeLouna
JhoroLexie
Lilo
Layos
Levi
Lambik
M:N:O:P:
MurphyNiniOrryPukje
MustiNioOtisPurdy
MushuNunaOzzyPuc
MuysNanouObyPommie
MowglieNaylaOlliPongo
MoortjeNemoOnyxPooch
MoosNestorPorto
MoradNeroPitoe
MorrisPipper
MormelPasha
MistyPiak
MiroPabbles
Miloh
Max
Mafra
Madou
Q:R:S:T:
QuincyRoxieSmousTuti
QwintyRossoSyrahTrixie
QuintoRustySusieTygo
QuiRossyStellaTuur
QuinnRiccoSterreTwizel
RickySteffiTosca
RooneySylverTorro
RaisaStevieTiti
RadsonSpotTita
RielleSpitzToeloes
RanexSoekiTeduo
RaviSophiaTess
SinhTika
SiaTammie
SandyTibert
SantyTartouf
U:V:W:X:
UdisVinoWoezelXena
UnoViktorWoodyXara
UntisVirkyWulleXeon
UrahVolconWyt
UshiVajraWilly
VanjaWoulou
VimWarre
VascoWele
VanessaWizzy
VedetjeWilles
Waldo
Wally
Wammes
Y:Z:
YaraZoya
YannickZummi
YengaZitta
YhraZiva
YumiZiytka
YpsiZoë
YukiZizou
YentlZoran
YaarZorha
YunaZeppo
Yeti
Yup

Heb je zelf leuke namen, post ze dan onder dit bericht of mocht u naast kattennamen zich ook willen verdiepen in giftige planten voor katten, dan hebben wij voor u een lijst samengesteld. Wanneer je toevallig zwanger bent, lees dan hier hoe een kat en baby op elkaar reageren met 5 handige tips 🙂

Of ga terug naar boven

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. Boefie (m) – Bellefleur (v) – Te Amo – Basheeba (m) – Bandito (m)

      1. Morgen kijken bij 2 kittens maar namen worden Rosey & Boefy en heten nu in t nestje resp. Layla (v) of Nanu (v) & Urtu (m), dit zijn Egyptische namen

  2. Mijn oude poes is helaas overleden? vandaag gaan we voor nieuwe kittens kijken! Mijn oude poes heette: moortje! Zelf vind ik het een hele leuke naam voor een wat buitenkat!

    1. Moortje is idd ook een hele mooie naam. En weet je al hoe je je nieuwe kitten gaat noemen?

  3. Hallo…m’n Heilige Birmaan is genoemd naar de reddingshond Diesel.kattin Isis genoemd naar Egyptische godin.niet naar ISIS de islam groep!!kater gecastreerd genoemd naar de film Tootsy met Dustin Hofman.nu zoek ik een naam voor m’n nieuwe kitten ,een Bengaaltje ?,uit deze lijst zie ik ms Xenon zitten maar heeft geen betekenis…iemand een idee?Pacino?Nike,Puma?Oakcly?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *