Het woord kattenkwaad komt niet zomaar uit de lucht vallen: in een snel tempo de buurt verkennen en dan wanneer het begint te regenen snel naar huis om verder te spelen met kattenspeelgoed. Katten spelen veel, ze houden van aandacht en van activiteiten in spelvorm zowel buiten als binnen. Wat ze nog meer op prijs stellen is dat wanneer het baasje even meespeelt. Een kat heb je op z´n minst aangeschaft om er lekker mee te kunnen spelen. Daarom is het goed om te weten wat voor een kattenspeelgoed er allemaal beschikbaar is.

Het leukste kattenspeelgoed

Spelen voor katten is een manier om energie kwijt te raken. Niet voor niets blijft een kat zijn prooi najagen en put hem en zichzelf hiermee uit. Daarentegen heeft een huiskat het een stuk gemakkelijk aangezien er voor zijn eten en drinken wordt gezorgd. Om die reden is het wel belangrijk om je kat actief en gezond te houden. Een kat raakt snel verveeld, en die verveling zal stress veroorzaken bij katten. Daarom is het belangrijk om van voldoende en gevarieerd katten speelgoed voorzien te zijn. In dit artikel vind je informatie over het leukste kattenspeelgoed voor jouw kat.

Zelf gemaakte kattenspeeltjes

Het is een feit dat katten zelfgemaakte kattenspeeltjes leuker en interessanter vinden. Het is zo gemaakt en het is een goedkoop alternatief. Als je wat meer variatie wilt maak je een balletje van aluminiumfolie wat voor ritsel geluiden en geknetter zorgt. Blijf altijd voor voldoende variatie zorgen in de kattenspeeltjes want de verveling kan snel toeslaan bij een kat. Katten schijnen erg dol te zijn op dozen. Ze houden ervan om zich te verstoppen in dozen (of in kasten bij je servies) om hun prooi te kunnen bespringen. Kortom een kat kan met weinig geld voorzien worden van veel speel plezier.

kattenspeelgoed

Voorbeelden kattenspeelgoed die te koop zijn

Hieronder een lijst met voorbeelden van speelgoed dat je kunt kopen voor je kat:

  • Speelhengels, aan de speelhengels zitten vaak felgekleurde beestjes vastgebonden, als je met deze hengel zwaait zal je kat dit beestje graag willen vangen. Door de hengel zijn ook nog eens jouw handen veilig beschermd tegen de enthousiaste aanvallen van je kat. Er zijn ook hengels met motor en afstandsbedieningen aanwezig.
  • Ritseltunnel, in de ritseltunnel willen katten zich graag verstoppen. Hun speelinstinct wordt opgewekt door het geluid die in de tunnel gemaakt wordt.
  • Kattenkruid ofwel catnip, katten hebben een scherpe neus en zijn daardoor erg gevoelig voor kattenkruid. Er zijn veel speeltjes waarin dit kruid verwerkt wordt. Door de geur wordt dit een onweerstaanbaar speeltje voor de kat. Tevens is het ideaal om op krabpalen of in kattenspeeltjes te verstoppen.
  • High tech speelgoed, dit zijn speeltjes waarin lichtjes verwerkt zijn. Katten zullen achter lichtjes aan rennen als deze op de grond schijnen. Een populair high tech speeltje is de laserpointer. Houd er wel rekening mee dat je niet in de ogen van de kat schijnt, dit kan voor problemen zorgen.
  • Kattendraaimolen, door de gaten in deze molen kan de kat het balletje wat zich in de molen bevindt in beweging brengen, om deze vervolgens weer achterna te jagen. Dit spelletje is bij de kittens erg geliefd.
  • Catit senses speelrail, dit is het nieuwste speeltje voor katten, zowel de jonge als de volwassen kat beleeft hier veel plezier aan. Er is een fel gekleurd balletje in de rail verstopt die op sommige plekken aangetikt kan worden. Door het tikken vliegt het balletje door de rails waardoor de bal weer uitgenodigd kan worden tot vangen. Dit nieuwe speeltje is een echte aanrader!

[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_584d2e989bfe2_bestsellers” cat_id=”12882″ name=”katten speelgoed v2″ sub_id=”” title=”Katten speelgoed” link_color=”696969″ subtitle_color=”696969″ pricetype_color=”696969″ price_color=”009900″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”BCC9BB” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″ rel=”nofollow”]

Intelligentie spelletjes

Katten moeten ook mentaal geprikkeld worden, hiervoor zijn intelligentie spelletjes ideaal. Er zijn spellen gebaseerd op een systeem van beloning en aandacht. Op basis van een snackje gaat de kat opzoek, wanneer de kat het snackje gevonden heeft is het spelletje geslaagd. Dit soort spelletjes kunt u tussen de 10 tot 15 min. doen om het interessant te houden voor uw kat. Het beste is om het spel samen te spelen en uw kat te stimuleren om het snackje te vinden, wanneer u de kat alleen laat zal deze zijn aandacht sneller verliezen.

Interactieve spelletjes

Interactief speelgoed zorgt ervoor dat de kat zichzelf vermaakt. Veelal werkt dit speelgoed op een batterij, wanneer het katten speelgoed eenmaal werkt zult u merken dat dit direct de interesse opwekt. Muisjes die bijvoorbeeld ronddraaien of een vlinder die vliegt zijn favoriete speeltjes. Uw kat krijgt geen genoeg van interactieve spelletjes, u zult merken dat wanneer u samen met de kat speelt dit een leuke ervaring is voor beiden.