De aanschaf van een drinkfontein voor jouw kat

Katten drinken van nature weinig. Dit komt omdat in de vrije natuur katten zelf op jacht gaan en hun voeding, variërend tussen gevogelte en kleine zoogdieren, genoeg vocht bevat. Als huisdier heeft de kat een ander voedingspatroon wat niet altijd goed aansluit bij de aard van het beestje om weinig te drinken. Een kattenfontein kan hier verandering inbrengen.

Waarom een drinkfontein kat aanschaffen?

Drinkfonteinen spelen in op de natuurlijke drang van katten om te drinken uit stromend water. Deze keus beschermt de kat in de natuur het best tegen het drinken van vuil en besmet water. In stromend water komen er immers minder vuildeeltjes voor en hebben ziektekiemen minder kans zich te vestigen. Wanneer een kat nou een bak met water voorgeschoteld krijgt, zal het dus niet snel geneigd zijn hieruit te drinken. Ook is de temperatuur van stromend water over het algemeen lager dan dat van stilstaand water. Vooral in de zomer zoekt een kat vaker naar afkoeling en helpt het heel wat als jouw kat de toegang heeft tot koel stromend water. Een drinkfontein kat zal een ware zegen zijn voor je kat en ervoor zorgen dat het beest nou echt optimaal zal gaan drinken.

[bol_bestsellers limit=”6″ block_id=”bol_59e275a7d1ecf_bestsellers” cat_id=”12844″ name=”Drinkfontein kat” sub_id=”” title=”” link_color=”696969″ subtitle_color=”696969″ pricetype_color=”696969″ price_color=”009900″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”BCC9BB” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Bij katten welke het dieet bestaat uit voornamelijk kattenbrokken is het zeer belangrijk dat het de benodigde hoeveelheid vocht naar binnen krijgt. Het vochtgehalte in de brokken is namelijk zo laag mogelijk gehouden om de houdbaarheid te vergroten.

Eigenaren die hun katten voeden met natvoer hoeven zich niet zo zeer zorgen te maken over de vochtopname door hun kat omdat het natvoer, net als het voedsel dat ze in het wild zouden bemachtigen, ook een hoog vochtgehalte heeft.

Voor welke katten is een drinkfontein extra belangrijk?

Voor oudere katten en katten met blaas en nier klachten is het van belang dat de vochtopname optimaal is. Naarmate je kat ouder wordt neemt de kans ook toe op blaas en nier problemen. Er dient voldoende vocht in het lichaam aanwezig te zijn om de afvalstoffen te verwijderen. Bij een tekort aan vocht vormen er zich vaker kristallen in de blaas die kunnen leiden tot ontstekingen. Ook voor de nieren is het belangrijk dat er genoeg vocht aanwezig is om de afvalstoffen te verwijderen uit het lichaam. Bij de aanschaf van een waterfontein kat dien je er rekening mee te houden dat alle modellen werken op elektriciteit. Ook zal qua onderhoud van een drinkfontein gelet moeten worden op dat het filter regelmatig wordt schoongemaakt.

Een katten fontein is dus de meest ideale manier om op een natuurgetrouwe manier de kat te stimuleren eruit te drinken. Een drinkfontein zal vooral bij eigenaren die vaker brokken geven, de juiste stimulans zijn om ervoor te zorgen dat de kat de nodige hoeveelheid vocht naar binnen krijgt. Dit komt de gezondheid van de kat in ieder geval ten goede. In het bijzonder geldt dit voor oudere en zieke katten.

Ben je ook nog opzoek naar leuke kattennamen? Dan doen wij graag een voorzetje om jou keus te vergemakkelijken.